Before
During Construction
After
After
Before
After
During Construction
After
During Construction
After

Muskoka Living

The client wanted to extend the cottage living area by transforming unusable space into a natural lakeside, all blended to create a Muskoka feel for entertaining, volleyball, etc.

The project needed a design that would use existing natural elements, extensive sub drainage, grading and reshaping, custom circulating pump system for maximizing water conservation and achieve flow rates for steam and waterfall.

The Zeng team rolled up its sleeves and created: a volleyball court, 300′ stream system starting with waterfall built into natural rock, then meandering through preserved mature trees, splitting around an island area with fire pit, along with a wading pool and natural stone spa bordered by flagstone patio area, all offset by native low maintenance plantings.